Anasayfaya gitmek için tıklayınız
 
 Güncel Haberler  


 
Cep Telefonu

Sürüş sırasında cep telefonu kullanımının kaza yapma riskini büyük ölçüde arttırdığı yönünde kuvvetli bulgular vardır. Sürüş esnasında Cep telefonu kullanımı konsantrasyonumuzu etkilediği için tepki verme kabiliyetini azaltacaktır, bu nedenle;

Sürüş esnasında cep telefonları kesinlikle kapalı olmalıdır.

Yedek sürücünün cep telefonu sürüş esnasında açık olabilir ancak kullanması sürücünün konsantrasyonunu bozmaması kaydıyla mümkündür. Sürüş esnasında aracı kullanan sürücünün telefonu kesinlikle kapalı olmalıdır, (Telefon açılarak yedek sürücüye kesinlikle verilemez)

Tüm sürücüler cep telefonu görüşmesi yapan diğer araç sürücülerden kaynaklanan riskleri bilmeli ve sürüş tekniğini buna göre ayarlamalıdır.

Araç kabini dışında telefon görüşmesi yapıldığında araca ve tanka en az 15 metre mesafe uzaklıkta olunmalıdır.

Tankta veya araçta meydana gelen bir problem, arıza durumunda telefonla yetkili veya merkezden bilgi alımı esnasında da araçtan en az 15 metre uzakta olmak gerekmektedir.

Akaryakıt istasyonu ve tesisler içerisinde mesafeye bakılmaksızın Cep telefonu ile konuşmak yasaktır.

Dolum ve boşaltım esnasında cep telefonu kesinlikle kapalı olmalı, cep telefonu üzerinizde olmamalı, araç kabininde kapalı olarak bulunmalıdır.

Dolum ve boşaltımda eğer iki sürücü var ise; iki sürücünün de telefonları kapalı ve araç kabini içinde olmalıdır.

Sürücüler yapılan işin gereği olarak merkezden veya bölgelerden gelebilecek talimatları ve değişimleri uygulayabilmek için; dolumdan sonra sürüş öncesi, mola yerlerinde, boşaltım öncesinde, boşaltım sonrasında ve aracın durduğu her türlü pozisyonda, telefonu-mesajları kontrol etmeli ve gerektiğinde ilgili kişiye geri dönüş yapmalıdırlar.

    • Şirket telefonu ve GSM hattı dışında şahsi telefon ve GSM hattı kullanılması kesinlikle yasaktır.