Anasayfaya gitmek için tıklayınız
 
 Güncel Haberler  


 
Se Petrol Sizden Ne Bekliyor

KİŞİSEL SÜRÜŞ EMNİYETİ STANDARDI

Araç Gereklilikleri
1. Araç amacına uygun niteliklere sahip olmalıdır. Bakımı yapılmış ve emniyetli bir şekilde kullanılabileceği teyit edilmiş araçlar kullanılabilir. Emniyet Kemerleri eksiksiz, kurulu ve kullanıma hazır olmalıdır.
2. Araç içindeki yolcu sayısı istihap haddini aşamaz. Araç Üreticisi Firmanın tasarım aşamasında belirlediği yolcu kapasitesi aşılmamalıdır.
3. Yükler güvenli bir şekilde araca yüklenmelidir. Yasal limitlerin ve Araç Üreticisi Firmanın tasarım aşamasında belirlediği istihap haddi aşılmamalıdır.
Seyahat Risk Planlaması
4. Yolculuk için seçilen güzergahın Risk Değerlendirmesi yapılmış olmalıdır. Yol Güzergahı Risk Yönetimi Planları, yüksek riskli ülkelerde hazır bulundurulmalıdır. Sürücü Gereklilikleri
5. Sürücülerin araç kullanmak için gerekli risk değerlendirmesi yapılmış, eğitilmiş, sertifikalandırılmış ve tıbbi açıdan aracı kullanmaya elverişli olmalıdır.
6. Sürücüler yeterince ve uygun şekilde dinlenmiş, yorgunluk veya fiziksel performans düşüklüğünden arındırılmış olmalıdır.
7. Sürücüler, araç hareket halinde iken mobil telefon veya telsiz gibi iki yönlü iletişim aracı kullanamaz. 8. Araç hareket halinde iken sürücü ile birlikte tüm yolcular (yedek sürücü) daima emniyet kemerini takmalıdır.
9. Sürücüler alkol ve ilaçların etkisinde olmamalıdır.
10. Motosiklet, kar aracı gibi araçların sürücü ve yolcuları kask (başlık) kullanmalıdır.