Anasayfaya gitmek için tıklayınız
 
 Güncel Haberler  


 
Kişisel Koruyucu Ekipman

Se Petrol sürücüleri Dolum-Boşaltım ve araçla ilgili sürüş dışındaki işlemlerde Kişisel Koruyucu ekipmanlarını kullanmak zorundadır. Sürücüler kendi can güvenliklerini sağlamak için K.K.E doğru ve amacına uygun olarak kullanmalıdırlar.

K.K.E standartlara uygun olarak temin etmek SE PETROL ün sorumluluğunda, bakım, temizliği sürücülerin sorumluluğundadır.

Baret

Baretler kafanıza uygun ebatta olmalı ve kayış ayarları yapılmış olmalıdır.  Baret kafanıza oturmalı, iğreti durmamalıdır. Baretlerin temizliği yapılmalı, hasarlı baretler değiştirilmelidir.

Anti-statik Ayakkabı

Ayakkabılar Dolum-Boşaltım ve tank-araçla ilgili her türlü bakım, tamirat işlemleri sırasında giyilmesi zorunludur. Dolum tesisi ve depolarda anti-statik ayakkabıların giyilmesi zorunludur. Araç sürüş esnasında Anti-statik ayakkabı giyilmesi mecburi değildir. Ayakkabılar gün aşırı boyanmalı, arkasına kesinlikle basılmamalıdır.

Koruyucu Gözlük

Gözlükler her zaman temiz olmalı, camları çizilmiş olmamalı, kenar contaları sağlam ve sızdırmaz olmalıdır. Gözlük Lastiği sağlam olmalı, gözlük barete takılı ancak pratik ve acil kullanıma hazır olmalıdır.

 Koruyucu Eldiven

Akaryakıt ürünlerine dayanıklı standartlara sahip eldivenler; Her türlü vana açıp kapatmada mutlaka kullanılmalıdır. Eldivenler aşınmış, delik, yırtık olmamalıdır. Eldivenler araçta kolayca ulaşabileceğimiz bir yerde olmalıdır.

Baret, Anti-statik ayakkabı, koruyucu gözlük ve eldiven olmadan kesinlikle ikmal-boşaltım yapılamaz.